Arena “Husejin Smajlović”

Sport&Rekreacija

Free Wi-Fi, Besplatan parking, Dobro za djecu
Arena "Husejin Smajlović" Zenica
Sport&Rekreacija

Arena “Husejin Smajlović”

Free Wi-Fi, Besplatan parking, Dobro za djecu
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Vijeće Grada Zenica je na svojoj osmoj sjednici održanoj dana 25. maja 2017. godine donijelo Odluku o davanju naziva Gradskoj areni po imenu rahmetli Husejina Smajlovića, prvog gradonačelnika Grada Zenica.

Ideju o izgradnji dvorane pokrenuo je Gradonačelnik Zenice Husejin Smajlović. Izgradnja Arene započela je u februaru 2007. godine, a završena je i otvorena dvije godine kasnije, tačnije 20. marta 2009. godine na Dan grada Zenice uz prigodnu manifestaciju i defile zeničkih sportista i kulturnih radnika, pri čemu je otvoreno 14. po redu “Zeničko proljeće”.

Na svečanosti otvaranja Gradske arene pored domaćina prisutni su bili delegacije iz Švedske, Njemačke i Mađarske, predstavnici diplomatskog kora, te brojni drugi zvaničnici.

Iste noći održan je koncert bosanskohercegovačkog umjetnika Dine Merlina.

Višenamjenska dvorana najviše se koristi za sportske aktivnosti, a njena  multifunkcionalnost ostavlja mogućnost i za koncertnu djelatnost. Kapacitet dvorane iznosi 6.145 sjedećih mjesta, a u toku održavanja koncerata (tribine i parter) može primiti više od 10 hiljada posjetilaca.

Kontakt

logo

© 2020. BiH360.info

BosanskiEnglishDeutsch

Scroll to Top