Gradski bazeni

Sport&Rekreacija

Dopušteno pušenje, Besplatan parking, Dobro za djecu
gradski bazeni Zenica
Sport&Rekreacija

Gradski bazeni

Dopušteno pušenje, Besplatan parking, Dobro za djecu
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Prije više od pet decenija u naselju Crkvice izgrađen je kompleks otvorenih bazena. Bazeni kapaciteta 3000 kupača otvoreni su 14. maja 1965. godine. Na ovaj način Grad je dobio novu dimenziju, a građani priliku da ljetne dane provode u ugodnom ambijentu blizu svoga doma.

Svim posjetiocima u ponudi je kompletan sadržaj za sunčanje i kupanje, odnosno alternativa za odlazak na morske destinacije. Kompleks je sastavljen od tri bazena za odrasle, te jednim bazenom za djecu. Jedan od bazena je opremljen i olimpijskom skakaonicom sa platformama od pet i deset metara. Pored četiri bazena u kompleksu se nalazi teren za odbojku na pijesku, mali nogomet i košarku, tuševi, sanitarni čvorovi, te velika ponuda u oblasti ugostiteljstva.

U toku jedne sezone kompleks bazena u Crkvicama posjeti nekoliko desetina hiljada građana. Na bazenima se priređuju i kulturno-zabavni sadržaji što ovaj objekat svrstava u jedan od najboljih i najposjećenijih u okolini.

O kvalitetu vode brinu renomirane državne institucije iz ove oblasti, a o sigurnosti posjetilaca brine spasilačka služba. Kontinuirano u kompleks bazena u Crkvicama se vrše ulaganja u obnovu infrastrukture, a sve s ciljem da se posjetiocima pruži vrhunska ponuda i ugođaj. Zenički bazeni su mjesto za cijelu porodicu.

Kontakt

logo

© 2020. BiH360.info

BosanskiEnglishDeutsch

Scroll to Top