SRC “Kamberovića Polje”

Sport&Rekreacija

Dopušteno pušenje, Dozvoljeno ljubimcima, Besplatan parking, Dobro za djecu
SRC Kamberovića Polje
Sport&Rekreacija

SRC “Kamberovića Polje”

Dopušteno pušenje, Dozvoljeno ljubimcima, Besplatan parking, Dobro za djecu
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Jedan od simbola grada i omiljeno mjesto Zeničana je Kamberovića Polje, oaza zelenila u urbanoj sredini. Tu se nalaze brojni sportski tereni od atletskog stadiona, teniskih terena, kao i terena za odbojku, košarku, nogomet, futsal, a tu su i biciklističke staze i staze za šetnju.

Zenica je 2006. godine dobila još jedan vrijedan sportski objekat. U kratkom roku izgrađen je moderni atletski stadion za potrebe održavanja Balkanskih atletskih igara.Iste godine Zenica je organizirala Balkansko prvenstvo u atletici.

2007. godine Zenica je bila domaćin Evropskog B Kupa u atletici gdje su Zeničani imali priliku gledati nastupe vrhunskih evropskih atletičara. Atletski stadion pruža mogućnosti treninga i održavanja takmičenja evropskog nivoa.

Svoje prve atletske korake napravio je na ovom stadionu i Amel Tuka, osvajač broznane medalje na Svjetskom prvenstvu u Pekingu. Atletski stadion koriste i mnogi zenički rekreativci jer pruža izvanredne uslove za sticanje dobre tjelesne kondicije.

Teniski tereni smješteni na Kamberovića polju upotpunjuju grad Zenicu kao najveći sportski centar u BiH. Kamberovića park je svojevremeno bio mjesto velikih skupova i manifestacija na kojima se okupljalo i do 100 hiljada sudionika.

U blizini Sportsko-rekeacionog centra Kamberovića Polje nalazi se hotel, Gradska arena “Husejin Smajlović” i trgovački centar sa pratećim sadržajima.

Kontakt

logo

© 2020. BiH360.info

BosanskiEnglishDeutsch

Scroll to Top